Hou je ook van interieurinrichting en mooie meubels? Het meest gebruikte materiaal voor het maken van meubels is nog altijd hout. Al sinds jaar en dag wordt hout gebruikt om meubels te maken, en dat is natuurlijk niet voor niets. Duizenden jaren geleden begon men ermee, en vandaag de dag worden nog steeds de meeste meubels met hout gemaakt. Hout is een veilig materiaal en bovendien een natuurlijk materiaal. Omdat het een product uit de natuur is, vinden veel mensen het mooi, het voelt warm en karaktervol aan.

Waar komt de term hardhout eigenlijk vandaan?

Houten planken
Hardhout is een benaming waarin meerdere soorten hout onder elkaar geschaard zijn. De term is afkomstig van het Engelse “hardwood’’, wat letterlijk stevig hout betekent. Het meeste hardhout is afkomstig van loofbomen. Het hout wordt voornamelijk gewonnen uit tropische regenwouden. Omdat deze bomen erg langzaam groeien, is de kwaliteit juist erg hoog. Er zijn verschillende soorten zoals cederhout en teakhout bijvoorbeeld. Omdat deze bomen uitstekend kunnen overleven in de natuur, gaat het ook om zeer duurzaam hout, u kunt uw tuinmeubelen van hardhout gewoon het hele jaar buiten laten staan en er is niets aan de hand.

Je eigen meubels maken?

meubels
Steeds meer mensen vinden het leuk om hun eigen meubels te maken. Hier hoef je geen echte specialist voor te zijn maar het kan natuurlijk wel helpen als je enige skills hebt. Daarnaast moet je beschikken over de juiste gereedschappen. Er zijn tegenwoordig veel handleidingen online beschikbaar, vooral voor het maken van tuinmeubelen. Daarnaast zijn natuurlijk ook filmpjes op YouTube kijken waarin echte klusmannen je precies uitleggen hoe je een bepaald soort meubel kan maken.

Koop je hout online

Bezoek deze online hout webshop als je alles snel in huis wil halen. Hier vind je vrijwel alle soorten hout maar vooral veel materiaal van hardhout. Je kan losse planken kopen maar ook complete constructies aanschaffen die alleen nog af hoeft te maken. Het grote voordeel is dat je alles onder een dakje kan kopen. Je hoeft niet meer naar een andere webshops en het wordt razendsnel bij thuisbezorgd.