Bent u opzoek naar een dakkapel? Dan is de vraag naar welke soort materiaal u opzoek bent. Het kiezen van het materiaal kan een lastige keuze zijn. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij hebben voor u van houten en van kunststof dakkapellen voor u de voor- en nadelen beschreven om u een eindje op weg te helpen!

Houten dakkapellen

Houten dakkapellen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw huis. Als u houten dakkapellen laat plaatsen, is een groot voordeel dat die makkelijk op maat te maken zijn en dat ze makkelijk zijn te repareren als ze een kleine beschadiging hebben opgelopen door slecht weer of harde wind. Als u uw dakkapellen een ander kleurtje wilt geven, kunt u dezen gemakkelijk opnieuw verven. Dit is een groot voordeel als uw dakkapellen zijn verkleurd, of als u gewoon een ander kleurtje wilt hebben. Dakkapellen van hout zijn in aanschaf goedkoper dan kunststof dakkapellen. Houten dakkapellen kunt u al aanschaffen vanaf een bedrag van ongeveer €3000,-. Een nadeel is dat houten dakkapellen minder goed isoleren dan kunststof dakkapellen en dit betekend dat u uiteindelijk minder geld bespaard op verwarmingskosten. Ook aan onderhoudskosten bent u waarschijnlijk iets meer geld kwijt. Dit komt omdat ze in het algemeen sneller beschadigen en omdat ze sneller aan vervanging toe zijn.

Kunststof dakkapellen

Kunststoffen dakkapellen zijn in het algemeen het meest populair. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillend modellen en kleuren. Ook isoleren kunststof dakkapellen erg goed, dit bespaart u veel geld aan energiekosten. De levensduur van kunststof dakkapellen is erg lang. Ze gaan gemiddeld zo’n 50 jaar mee. Dit is veel langer dan de levensduur van houten dakkapellen. Met kunststof dakkapellen bespaard u ook geld aan onderhoudskosten. In principe is één keer per jaar een goede schoonmaak genoeg en de dakkapellen gaan minder snel kapot door slechte weersomstandigheden. Een nadeel van kunststof dakkapellen is wel dat de aanschaf duurder is dan houten dakkapellen. Kunststof dakkapellen kunt u laten plaatsen vanaf ongeveer €3750,-.

Welke soort moet ik nu kiezen?

Welke soort u kiest, ligt compleet aan persoonlijke voorkeur. Wat is voor u het meest praktisch? Hoeveel geld heeft u er voor over? Wilt u goed isolerende dakkapellen of maakt dat niet veel uit? Samen met Bouwbedrijf De Boer hebben we de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk een keuze maken.