Er zijn verschillende soorten vochtproblemen, en dus ook verschillende manieren om deze problemen op te lossen. Heeft u vochtproblemen en bent u benieuwd naar verschillende soorten vochtbestrijding? PvdV.be heeft de belangrijkste vormen voor u op een rij gezet.

Impregneren

Heeft u vochtproblemen aan de buitengevel van uw huis, dan kunt u de muren laten impregneren. Impregneren wordt ook wel hydrofoberen genoemd, is in principe de gevel waterdicht maken door impregnatievloeistof op de gevel aan te brengen. Niet alleen wordt de gevel waterdicht, maar de gevel zal ook beter beschermd zijn tegen zure regen en luchtvervuiling. Impregneren is bij veel soorten gevels mogelijk, als uw gevel van baksteen, beton, kalkzandsteen, natuursteen of stukwerk is, kunt u uw gevel impregneren. Is uw gevel van een ander materiaal, zal u voor een andere oplossing moeten zoeken.

Kelderafdichting

Een veelvoorkomend vochtprobleem is een lekkende kelder. Er zijn verschillende manieren om vochtproblemen in de kelder op te lossen. Zo kunt u de muren laten injecteren door middel van verschillende methodes, kelderafdichting met aan de binnenzijde minerale mortels, van buitenaf afdichten (vaak niet meer mogelijk bij een bestaand huis), grondinjectie of het repareren van het lek. Genoeg manieren om vocht in de kelder te bestrijden dus!

Injecteren

Bij het injecteren van een muur, wordt er een waterdichte laag in de muur aangebracht. Deze waterdichte laag zorgt ervoor dat vocht in de muur niet meer omhoog kan trekken. Als u last heeft gehad van vochtplekken op muren, zullen dezen langzaam aan verdwijnen als uw muren zijn geïnjecteerd. Dit voorkomt dat uw behang of verf binnenshuis wordt aangetast, en zal de muur niet verder beschadigen.

Repareren van scheuren

Vochtproblemen kunnen ook ontstaan door bijvoorbeeld scheuren in muren en/of vloeren. Als dit de oorzaak is van een vochtprobleem in uw huis, kun u dit simpelweg oplossen door de scheur in uw muur of vloer te repareren. Dit zal er voor zorgen dat het vocht niet meer via deze weg in uw huis kan komen.