Het is vaak een hele investering om uw huis van nieuwe kozijnen te voorzien. Voorheen werden er voornamelijk houten kozijnen geplaatst. Het nadeel van deze laatste variant is dat ze veel onderhoud nodig hebben. Denk hierbij aan regelmatig schoonmaken, schuren en schilderen. Daarom worden er tegenwoordig veel vaker kunststof kozijnen geplaatst. Het grootste voordeel is namelijk dat ze onderhoudsvrij zijn en u er dus zelf geen werk van heeft.

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben ten opzichte van houten kozijnen heel veel voordelen, ook al zijn ze zichtbaar bijna niet van elkaar te onderscheiden. Ze zijn namelijk onderhoudsvrij, wat betekent dat u ze niet hoeft te schuren en te schilderen. Ook zorgen kunststof kozijnen voor zeer goede isolatie, hebben ze een lange levensduur. In de meeste gevallen  gaan ze namelijk minimaal 50 jaar mee. De kozijnen zijn binnen één dag al geplaatst en u zal geen overlast of hinder ervaren tijdens deze werkzaamheden.

 

De voordelen van aluminium kozijnen

aluminium kozijnenWilt u uw huis graag een moderne en stijlvolle uitstraling geven? Dan zijn aluminium kozijnen misschien iets voor u. Ze zorgen, net als de kunststof kozijnen, voor een zeer goede isolatie en hebben bijna geen onderhoud nodig. Aluminium is zeer sterk materiaal waardoor het niet zal gaan rotten of roesten. Door de extra beschermende coatinglaag wordt aluminium nog sterker en gaan de kozijnen erg lang mee. Ze zijn overigens verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en maten.

 

 

Wat zijn de prijzen?

woningEen vast kostenplaatje krijgen voor het laten plaatsen van nieuwe kozijnen is lastig, omdat het gaat om kunststof kozijnen op maat. Het hangt dus af van de grootte van de kozijnen, het materiaal dat gebruikt wordt en andere benodigde onderdelen. Het is verstandig om op zoek te gaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van kozijnen. De specialist kan van tevoren bij u langskomen om de maten op te meten. Vervolgens wordt er een passende offerte voor u gemaakt.