Heb je plannen om je huis te verbouwen of wil je juist een nieuw huis laten bouwen? Dan is de kans groot dat je gebruik wilt maken van de diensten van een professioneel aannemersbedrijf. Het aannemersbedrijf neemt je niet alleen veel en vaak zwaar werk uithanden, deze ondernemingen mogen tevens de nodige constructieve bouwkundige werkzaamheden uitvoeren. Zo kan badkamer renovatie Dordrecht je veel werk uit handen nemen en de werkzaamheden adequaat uitvoeren.

Verschil klusbedrijf en aannemersbedrijf

Waar je bij het oriĆ«nteren goed rekening mee dient te houden is dat er een wezenlijk verschil zit tussen klus- en aannemersbedrijven. Klusbedrijven mogen onder ander constructie werkzaamheden niet uitvoeren en zijn er meer voor de kleine klusjes in en om je woning. Door zaken te doen met een aannemersbedrijf maak je gelijk gebruik van de nodige vakervaring en de aanwezige kennis op het gebied van bouwkundige constructies. Een aannemer heeft de nodige ervaring met meer uitgebreide (bouw)projecten en zal planmatig te werk gaan, zodat je verbouwing zonder risico’s en gevaren wordt uitgevoerd.

Meest voorkomende taken aannemersbedrijf

Afhankelijk van de omvang van het project kan de hoofdaannemer ervoor kiezen om bepaalde zaken uit te besteden aan een zogenaamde onderaannemer. Het is de hoofdaannemer die gedurende de diverse fasen van de bouwwerkzaamheden verschillende taken heeft, waarbij je onder meer kunt denken aan:

 

  • De werkzaamheden moeten zodanig uitgevoerd worden dat ze voldoen aan de wettelijke eisen van het Bouwbesluit.
  • De bouw dient volgens het plan van de architect en op tijd uitgevoerd te worden.
  • Als de aannemer merkt dat er fouten zitten in de plannen van de architect dan dient deze daarop te worden gewezen en moet een passende oplossing worden aangedragen.

 

Handig om te weten is wellicht ook het feit dat de aannemer samen met de architect in de eerste 10 jaren na de definitieve oplevering van de bouwwerken aansprakelijk blijft.

Hoe kies je een aannemersbedrijf

Het aantal aannemersbedrijven is groot en je kunt kiezen voor een aantrekkelijke prijs of je keuze baseren door de naamsbekendheid van een bedrijf. Neem in je beslissing de overweging voor een gerenommeerde aannemer als onderdeel van een bouwbedrijf mee. Deze bedrijven kunnen alle voorkomende (bouw)werkzaamheden voor je verrichten en je hebt alles bij elkaar. In dit soort bouwbedrijven werken aannemers, architecten en overige diensten met elkaar samen. Hierdoor heb je gelijk assistentie bij het aanvragen van de benodigde bouwvergunningen. Alvorens de werkzaamheden beginnen kun je uiteraard afspraken maken over je eigen inbreng, als je zelf ook hier en daar wat wilt doen. Neem alle afspraken op in de overeenkomst die je samen met aannemer ondertekend, hier voorkom je onduidelijkheden en eventuele irritaties mee.